Akciğer kanserinin ilk evre belirtileri nelerdir, ilk olarak hangi belirtileri gösterir. Akciğer kanserinin, henüz 5 cm veya daha küçük bo...

Akciğer Kanseri İlk Evre Belirtileri Nelerdir

Akciğer kanserinin ilk evre belirtileri nelerdir, ilk olarak hangi belirtileri gösterir.

Akciğer Kanseri Hakkında Herşey
Akciğer kanserinin, henüz 5 cm veya daha küçük boyutta olup lenf düğümlerine yayılmamış olduğu döneme ilk evre denir. Akciğer kanserinin ilk evre belirtileri aşağıdaki gibidir.

Akciğer kanseri belirtileri yaşam bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Akciğerimizin üst kısmına yerleşmiş olan bir kitle, bazı sinirlere baskı yapmak suretiyle kolda ve omuzda ağrıya, ses kısıklığına, göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilir. Bu belirtilerin birçok hastalıkta görülebilmesi nedeniyle maalesef ihmal edilebilmektedir. Herhangi bir üst solunum yolu enfeksiyonu, akciğer enfeksiyonu, kas iskelet sistemi ağrısı bu şikayetlere yol açabilir. Bu belirtilerin süresi birkaç haftayı aşıyorsa vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır. Akciğer kanserinin belirtilerinden bazıları şunlardır;

Akciğer Kanseri İlk Evre Belirtileri

ÖKSÜRÜK:

Yeni gözlemlenmeye başlamış bir öksürük, gözlem yapılması gerektiği anlamını taşır. Soğuk algınlığı ya da solunum yolu enfeksiyonu ile ilişkili bir öksürük, bir veya iki hafta içinde kesilecektir, fakat kalıcı öksürük, akciğer kanserinin belirtisi olabilir. Uzun süreli öksürük sorunu yaşıyorsanız doktorunuza başvurun.

GÖĞÜS BÖLGESİNDE AĞRI:

Akciğer kanseri, maalesef göğsümüzde, omzumuzda ya da sırtımızda ağrıya sebep olabilir. Keskin, donuk, sürekli veya aralıklı herhangi bir göğüs ağrısına rastlarsanız doktorunuza söyleyin. Ayrıca, belirli bir alanla sınırlı mı yoksa göğsünüzde mi meydana geldiğini de not etmelisiniz. Akciğer kanseri, göğüs ağrısına neden olduğunda, rahatsızlık genişlemiş lenf düğümleri veya göğüs duvarında metastaz nedeniyle oluşabilir.

HIRILTI:

Solunum yolları daraldığında, tıkandığında veya iltihaplandığında, akciğerler nefes aldığınızda hırıltılı veya ıslık sesi çıkarır. Hırıltı, bazıları iyi huylu ve kolayca tedavi edilebilen birçok nedenden kaynaklanabilir.

DEĞİŞEN ÖKSÜRÜK:

Özellikle sigara içiyorsanız , kronik öksürükteki tüm değişikliklere dikkat edin. Eğer daha çok öksürüyorsanız, öksürüğünüzde kan ya da anormal miktarda balgam öksürüyorsanız , doktor randevusu alma zamanı gelmiştir.

SOLUNUM DEĞİŞİKLİKLERİ:

Nefes darlığı da akciğer kanserinin olası semptomlarından biridir. Akciğer kanseri solunum yollarını bloke ederse veya daraltırsa ya da akciğer tümöründen gelen sıvı göğsün içinde birikirse nefes almada değişiklikler oluşabilir.

SES DEĞİŞİKLİKLERİ:

Sesinizde önemli bir değişiklik duyarsanız, sesinizin daha derin veya kısık çıktığını fark ederseniz doktorunuza danışın. Ses kısıklığı basit bir durumdan kaynaklanabilir, ancak bu belirti iki haftadan uzun süredir devam ederse daha ciddi bir şeye işaret edebilir. Akciğer kanserine bağlı ses kısıklığı, tümörün larinks veya ses tellerini kontrol eden sinir sistemini etkilediği zaman ortaya çıkabilir.

KİLO KAYBI:

Sebebi bilinmeyen kilo kaybı akciğer kanseri veya başka bir kanser tipinin belirtisi olabilir. Kanser mevcut olduğunda, ani kilo kaybı enerji kullanan kanser hücrelerinden kaynaklanmaktadır.

KEMİK AĞRISI:

Kemiğe yayılan akciğer kanseri, sırtta veya vücudun diğer bölgelerinde ağrıya neden olabilir. Bu acı, geceleri kötüleşebilir. Kemik ve kas ağrısı arasında ayrım yapmak zor olabilir. Kemik ağrısı çoğunlukla geceleri daha çok hissedilir ve hareket ile artar. Ek olarak, akciğer kanseri bazen daha az yaygın olmasına rağmen, omuz, kol veya boyun ağrısı ile ilişkilidir. Ağrınıza dikkat edin ve doktorunuzla konuşun.

BAŞ AĞRISI:

Baş ağrısı akciğer kanserinin beyne yayıldığının bir işareti olabilir. Bununla birlikte, tüm baş ağrıları beyin metastazları ile ilişkili değildir. Bazen, bir akciğer tümörü üst vena kava üzerinde baskı oluşturabilir. Bu, üst vücuttan kalbe giden kanı hareket ettiren büyük damardır. Basınç ayrıca baş ağrılarını da tetikleyebilir.

0 Comments:

Yukarı Çık