Melih Gökçek kimdir, biyografisi, kısaca hayatı hakkında bilgiler, nereli, yaşı, partisi, eşi gibi aramaların cevabını bu sayfamızda bulabi...

Melih Gökçek kimdir, biyografisi, kısaca hayatı hakkında bilgiler, nereli, yaşı, partisi, eşi

Melih Gökçek kimdir, biyografisi, kısaca hayatı hakkında bilgiler, nereli, yaşı, partisi, eşi gibi aramaların cevabını bu sayfamızda bulabilirsiniz.

Melih Gökçek kimdir, biyografisi, kısaca hayatı hakkında bilgiler, nereli, yaşı, partisi, eşi

Melih Gökçek Hayatı Hakkında Genel Bilgiler

Melih Gökçek Doğum Tarihi: 20 Ekim 1948

Melih Gökçek Doğum Yeri: Ankara Keçiören

Melih Gökçek Eğitim Durumu: Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu

Melih Gökçek Mesleği: Siyasetçi, bürokrat, gazeteci, iş insanı, medya patronu

Melih Gökçek Eşi: Nevin Gökçek

Melih Gökçek Partisi: Anavatan Partisi (1984-1991) Refah Partisi (1991-1998) Fazilet Partisi (1998-2001) Demokrat Parti (2002) Adalet ve Kalkınma Partisi (2003-)[1

Melih Gökçek Hayatı

Şanlıurfa Halfeti'den Kırım Tatarı bir babanın ve Kosova-Prizren'den göç etmiş Arnavut bir annenin[5][6] oğlu olan Gökçek, babasının mesleği nedeniyle çocukluğunu Gaziantep'te geçirdi. Babası avukat Ahmet Gökçek, Adalet Partisi Gaziantep eski il başkanıydı. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu'nda tamamlayan Gökçek, gazetecilik hayatına Gaziantep Haber Gazetesi'nde başladı. Meclis muhabiri olan Gökçek, askere gitmeden önce Çalışma Bakanlığı'nda özel sekreter yardımcısı olarak çalıştı.

Kıbrıs Güzelyurt'ta yedek subay olarak görev yapan Gökçek, askerlik hizmetinin ardından iş hayatına başladı. 25 Mart seçimlerinde ANAP'tan Keçiören belediye başkanlığına aday oldu ve seçildi. 1989 yılından itibaren Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu genel müdürlüğü görevine atanan Gökçek, bu görevini 1991 yılı başına kadar sürdürdü.

20 Ekim 1954 yılında Akçakocalı Nevin Gökçek ile 1975 yılında evlendi. Gazi Üniversitesi'nden matematik öğretmeni olarak mezun olan ve 27 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Nevin Gökçek ile evliliğinden iki çocuğu var. 4 Kasım 1976 doğumlu, 2013-2015 yılları arasında Ankaraspor'da profesyonel futbol oynayan Ahmet Gökçek, Osmanlıspor başkanıdır.12 Ekim 1983 Ankara doğumlu Osman Gökçek Beyaz TV'yi yönetmektedir. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamlayan Osman Gökçek, lise eğitimini Samanyolu Koleji'nde, üniversiteyi Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nde tamamladı.

Gençliğinde Milli Mücadele Hareketi'nde yer aldı ve aynı grubun yayın organı Bayrak gazetesinde yazdı. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki öğrencilik yıllarında sağcı öğrencilerin kurduğu Hür Düşünce Kulübü'nde yer aldı. Daha sonra rakibi olacak Murat Karayalçın da aynı gruptaydı.

25 Mart seçimlerinde ANAP adayı olarak Keçiören belediye başkanlığını kazandı. 26 Mart seçimlerinde ikinci kez Keçiören belediye başkanlığına aday oldu. Ancak seçimde SHP'nin adayı Hazmza Kırmızı'ya yenildi. 1991 seçimlerinde milletvekili adayı olabilmek için Mesut Yılmaz ile yaşadığı anlaşmazlık ve tartışma sonucu ANAP'tan ayrıldı. 1991 yılında hem siyasi hem de bürokratik hayatında bir dönüm noktası yaşayan Gökçek, Recai Kutan ve Necmettin Erbakan'ın daveti üzerine RP'ye geçti. 20 Ekim seçimlerinde Refah Partisi Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

2 yıl 3 ay milletvekilliği yapan Gökçek, halen milletvekili iken 1994 yılında Refah Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 27 Mart seçimlerinde SHP'nin adayı olan Korel Göymen'in Ankara belediye seçimlerini kazandığı açıklandı. Ancak daha sonra Gökçeğ'in YSK'ya yaptığı itiraz sonucunda 6.390 oyla büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı açıklandı. Belediye başkanı iken Altınpark'tan 'Periler Diyarında' adlı heykeli söktürmesi tartışma yarattı.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından FP'ye taşınan Gökçek, 18 Nisan seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu.

FP dağıldıktan sonra yeni bir parti kurmaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Fazilet Partisi'nin devamı olduğunu ve bu partide yer almayacağını söyledi. Ancak bir süre sonra 2002'de DP'e, ardından 2003'te AK Parti'ye katıldı.

28 Mart seçimlerinde üçüncü, 29 Mart seçimlerinde dördüncü ve 30 Mart seçimlerinde beşinci kez göreve başlayarak Ankara tarihinde üst üste beş dönem büyükşehir belediye başkanlığına seçilen ilk kişi oldu. . Ankara'nın en uzun süre görev yapan belediye başkanıdır.

Başkanlığı döneminde büyükşehir belediyesine "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) verildi. 10 Ekim 2009 tarihinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek teşkil eden şehir ve belediyelere verilen Avrupa Ödülü'nü meclis başkanından aldı. , Lluís Maria de Puig.

Mayıs 2010'da gerçekleştirilen OICC Toplantısında Belediye Projeleri alanında 4 farklı kategoride verilen ödüllerden 3'ünü toplayan Ankara, "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi" ile Şehir ve Bölge Planlama Birinciliği'ni kazandı. "Göksu Parkı" ve "Peyzaj Düzenlemesi". Mogan Park” 54 farklı ülkeden 170 temsilci arasında Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği'ni kazandı.

23 Ekim 2017'de Twitter'da[18] bir tweet ile istifa edeceğini açıklamış ve 28 Ekim 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden istifa etmiştir.

Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne geçen Gökçek, 1999 belediye seçimlerinde ikinci kez Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday oldu ve %33,7 oyla Ankara tarihinde iki kez seçilen ilk Belediye Başkanı oldu. ve seçimlerde 30.000 oy.

2004 yerel seçimlerinde üçüncü, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde dördüncü, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde beşinci kez Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ilk kişi oldu. Ankara tarihinde ilk kez üst üste beş dönem. Ankara'nın en uzun süre görev yapan belediye başkanıdır.

Başkanlığı döneminde büyükşehir belediyesine "Avrupa Şeref Bayrağı" (2001) ve "Avrupa Şeref Plaketi" (2003) verildi. 10 Ekim 2009'da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve uluslararası ilişkilerde dünyada örnek çalışmalar yapan şehir ve belediyelere verilen en büyük ödül olan Avrupa Ödülü'nü aldı. Parlamento başkanı Lluís Maria de Puig.

Mayıs 2010'da gerçekleştirilen OICC Toplantısında Belediye Projeleri alanında 4 farklı kategoride verilen ödüllerden 3'ünü toplayan Ankara, "Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi" ile Şehir ve Bölge Planlama Birinciliği'ni kazandı. "Göksu Park" ile Peyzaj ve "Mogan Park" ile 54 farklı ülkeden 170 temsilci arasında Çevre, Koruma ve Sürdürülebilir Kalkınma İkinciliği'ni kazandı.

Hakkında açılan çeşitli davalarda birçok kez hüküm giydi: yayın yoluyla hakaret, kişilik haklarına saldırı, kişiliğini ağır yaralama, manevi saldırı.

Jelibon olayıyla gündeme gelen Melih Gökçek Kimdir Nerelidir - 30 Eki 2021 — Melih Gökçek Kimdir NerelidirDüzeltme: 5 dönem belediye başkanlığı yapmıştır.5 dönem Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak görev yapan ... Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kimdir? › POLİTİKA Melih Gökçek, 1999, 2004, 2009 ve 2014 seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Gökçek, Ankara'nın beş dönem üst üste seçilen ve en uzun görev ... Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...https://www.aksam.com.tr › foto-galeri › guncel › meli... Melih Gökçek aslen nereli kaç yıldır başkan : Melih Gökçek aslen anne tarafından Kosova, Prizrenli. Baba tarafından ise Urfa'nın Halfeti kazasından. Urfa'lı ... Melih Gökçek kimdir, kaç yaşında? Melih Gökçek aslen nereli? › Kimdir 2 Oca 2022 — İbrahim Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Melih Gökçek'in çocukluğu babasının mesleği ötürü Gaziantep'te geçti. Melih Gökçek | Türkiye'nin Biyografi ve Ansiklopedi Sitesi™› melih-gokcek İ.Melih GÖKÇEK, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanı Melih GÖKÇEK, 20 ... Melih Gökçek kimdir - En Son Haber biyografi › melih-gokce... 5 Haz 2013 — Melih Gökçek 20 Ekim 1948 yılında Ankara, Keçiören'de doğdu. Çocukluğu babasının mesleği dolayısıyla Gaziantep'te geçti. melih gokçek Haberleri - Yazılar, Videolar ve Galeri - Habertürkhttps://www.haberturk.com › melih-gokcek-kimdir İbrahim Melih Gökçek, 20 Ekim 1948'de Ankara'nın Keçiören ilçesinde dünyaya geldi. Babasının işi nedeniyle Ankara'dan Gaziantep'e taşındılar ve ilk, ... İbrahim Melih Gökçek (@06melihgokcek) / Twitter › 06melihgokcek AMA BU ŞUNU İSPATLADI. KİM CHP HAKKINDA BİLDİĞİNİ AÇIKLAMAKLA TEHDİT EDERSE NETİCE ALIR. Son Dakika Melih Gökçek Haber Güncel Gelişmeler - Milliyet › haberleri › melih-gokcek Melih Gökçek haberleri ile ilgili son dakika gelişmeleri, en sıcak haberler ve geçmişten bugüne tüm detaylar güncel Melih Gökçek haber sayfasında yer ... Melih Gökçek kimdir? Aslen nereli kaç yaşındadır? Eşi ve ... › SİYASET 2 Kas 2018 — 20 Ekim 1948 senesinde dünyaya gelen Melih Gökçek aslen Şanlıurfa Halfetili'dir Babası Avukat Ahmet Gökçek, Gaziantep il başkanı olduğu için ... İlgili aramalar Melih Gökçek Melih Gökçek nereli Melih Gökçek Cengiz Melih Gökçek soy ağacı Osman Gökçek Melih Gökçek babası kim Melih gökçek ahmet gökçek Osman Gökçek şirketleri

0 Comments:

Yukarı Çık