Alan ile ilgili cümleler, Alan cümle içinde kullanımı, içinde Alan geçen örnek cümle kurmak, Alan kelimesi mecaz kullanımı

Alan ile ilgili cümleler, Alan cümle içinde kullanımı

Alan ile ilgili cümleler, Alan cümle içinde kullanımı, içinde Alan geçen örnek cümle kurmak, Alan kelimesi mecaz kullanımı

Cümle Örnekleri

Alan Hakkında Cümle Örnekleri

Alan çok genişmiş.

Bildiğim kadarıyla Elektronlara kinetik enerjiyi bu alan sağlar.

Oğlak Dönencesi’nde yer alan Parana eyaletinin iklimi ılımandır.

Ayrıca dış ülkelerde tarım ve madencilik alanlarında da etkinlik gösteriyordu.

1980’lerin başlarında Gulf+Western medya ve iletişim alanlarındaki etkinliğini yaygınlaşırdı.

Adını, batı ve kuzeybatı sınırını oluşturan Parana Irmağından alan eyaletin yönetim merkezi, doğu kesimindeki Curitiba’dır.

1.250 m’ye ulaşan ve ikinci platonun batı sınırında yer alan bazaltlı yamaç üçüncü platonun sınırını çizer.

Eyalet merkezi Fortaleza’nın hemen güneybatısında yer alır ve Fortaleza metropoliten alanının bir parçasını oluşturur.

Hızlandırıcıların çalışması bir elektrik alanının parçacıklara kuvvet uygulaması ilkesine dayanır.

Elektrik alanının parçacıklara etkime biçimine göre hızlandırıcılar iki ana türe ayrılırlar: Doğrusal ve çevrimsel hızlandırıcılar.

Parçacıkların dağılıp birbirlerinden uzaklaşmasını engellemek amacıyla magnetik alan şiddetinin merkezden dışarıya doğru hafifçe azaltılması gerekir.

Birinci türden hızlandırıcılar elektron hızlandırıcılarıdır; bunlarda, elektronların izleyeceği yol boyunca, yürüyen bir elektromagnetik alan oluşturulur.

Havası boşaltılmış silindirik bir borudan oluşan hızlandırma kanalı, hızlandırıcı elektromagnetik alan için dalga kılavuzu görevini de görür.

Borular arasındaki aralıklarda yüksek frekanslı güçlü elektrik alanları oluşturulur.

Bu tür hızlandırıcılarda parçacığın izlediği yol bir magnetik alan aracılığıyla saptırılır ve parçacığın dairesel ya da daireye çok yakın sarmal bir yol izlemesi sağlanır.

Merkeze yakın bir noktadan salman protonlar, döteronlar ya da başka türden ağır iyonlar magnetik alanın etkisiyle elektrotlann içinde dönmeye başlarlar.

Sonunda İspanya’nın değil Portekiz’in nüfuz alanı içinde sayılan bölge önce Sâo Paulo capitania’sına, sonra da aynı adı taşıyan eyalete bağlandı.

Dudna Irmağının yaklaşık 16 km güneyinde, Manmad-Haydarâbad Demiryolu’nun üzerinde yer alan Parbhani kenti adını, Babürlüler döneminde camiye dönüştürülen Prabhavati Tapınağı’ndan almıştır.

Hindistan’ın bağımsızlığını kazanmasından önce Haydarâbad eyaletinin bir parçası olan Parbhani ili, Godavari Irmağı vadisinde 12.600 kilometrekarelik bir alanı kaplar.

Etiketler:

0 Comments:

Yukarı Çık