Örnek ile ilgili cümleler, Örnek cümle içinde kullanımı, içinde Örnek geçen örnek cümle kurmak, Örnek kelimesi mecaz kullanımı

Örnek ile ilgili cümleler, Örnek cümle içinde kullanımı

Örnek ile ilgili cümleler, Örnek cümle içinde kullanımı, içinde Örnek geçen örnek cümle kurmak, Örnek kelimesi mecaz kullanımı

Cümle Örnekleri

Örnek Hakkında Cümle Örnekleri

Kötü örnek örnek değildir.

Sanatçılar topluma örnek insanlardır.

Bana acil örnek çözümlü matematik kitabı lazım.

Örneğin insan sinir hücreleri hiç bölünmez.

Bu tekniğin örnekleriyle hem Batı’da, hem de Türkiye’de sık sık karşılaşılır.

İkinci yöntem, savaş sonunda bir ülkeden öbürüne geçen topraklar üzerinde yaşayanları koruyan belgeler düzenlenmesiydi ve bunun ilk örneği, 1660 İsveç-Polonya Antlaşması’nda görüldü.

Örneğin ideal bir gazın basıncı ve bir çözücünün donma noktasının, bu çözücüde çözünmüş parçacıklara bağlı olarak düşmesi bağlaşık özelliklerdir.

Örneğin çizme (“çizmek” eyleminin buyrum kipi) ile çizme (“uzun konçlu ayakkabı”) sözcüklerinin değişik kavramları yansıtmasını sağlayan, bir parça üstü özellik olan hece vurgusudur.

Örneğin 17. yüzyılda, Fransa’da çoğunlukta olan Katoliklerin Protestanlığı yasaklaması karşısında bu grup, din değiştirmek, Protestanlığı gizli olarak sürdürmek ya da ülkeyi terk etmek seçenekleriyle karşı karşıya kalmış, sonunda bir alt kültür olarak Protestanlık bu ülkede ortadan kalkmıştır.

Etiketler:

0 Comments:

Yukarı Çık