Sonra ile ilgili cümleler, Sonra cümle içinde kullanımı, içinde Sonra geçen örnek cümle kurmak, Sonra kelimesi mecaz kullanımı

Sonra ile ilgili cümleler, Sonra cümle içinde kullanımı

Sonra ile ilgili cümleler, Sonra cümle içinde kullanımı, içinde Sonra geçen örnek cümle kurmak, Sonra kelimesi mecaz kullanımı

Cümle Örnekleri

Sonra Hakkında Cümle Örnekleri

Sonra, yine gel.

Bazı gurmeler sonradan gurme :)

Akşam eve gittikten sonra ilk iş sıcak bir duş almak olacak.

Yaşlandıktan sonra çalışmak zor gelir, şimdiden birikim yap.

Bu örnekten sonra azınlıkların korunmasında başlıca iki yöntem gelişti.

Boksu bıraktıktan sonra filmlerde ve televizyon dizilerinde rol aldı.

Rio de Janeiro’da güzel sanatlar eğitimi gördükten sonra gazetecilik yaptı. 1901‘de toplam dünya petrol üretimi içinde yüzde 50 olan payı sonraki yıllarda azalmakla birlikte önemini korumuştur.

I. Dünya Savaşı sırasında birçoğu kapatılan bu okullar, 1918’den sonra yeniden gelişme gösterdi.

Azınlıkların korunmasında, 17. yüzyıldan sonra bazı evrelerden geçilerek bugünkü konuma geldi.

Azınlıkların korunması açısından en eksiksiz uluslararası sistem, I. Dünya Savaşı sonrasında kurulan Milletler Cemiyeti düzeniydi.

Daha sonra Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu, Bakırköy Deneme Sahnesi ve İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda kısa süreli çalışmalar yaptı.

Sonraları bir yıkıntıya dönüşen kasaba, 1112’de Baden markgraflığının merkezi olarak yeniden önem kazandı.

Çoğunluk dini olan İslamın, ahiret kadar dünyayı da düzenleyen kuralları öteki dinlerin üyelerine uygulanamayacağı için, 1454’ten sonra İslam dışındaki her din ve mezhebe azınlık statüsü tanındı.

Yabancı devletlerin azınlıklar lehine Osmanlı Devleti’nin içişlerine karışması dönemi, 1718 Pasarofça ve 1739 Belgrad antlaşmalarından sonra, 1774 Küçük Kaynarca Antlaşması ile doruğuna ulaştı.

Kâşifler, avcılar ve balıkçılar için özellikle gerekli olan ivinti yerlerinde sal ve küçük kayıkları kullanma becerisinden kaynaklanan bu spor, sonraları gelişerek Avrupa’nın bir bölümünde ve ABD’de gittikçe yaygınlaşan bir eğlence haline geldi.

Daha sonraki yıllarda, bulundukları bölgenin birinci dilinde öğrenim gören çocuklar, orta ve yüksek öğrenimi Hintçe ya da İngilizce tamamlarlar.

Efsaneye göre Aphrodite’nin deniz köpüklerinden doğduğu yer olan Baf, Helenistik Dönemde, siyasal etkinlik ve toprak büyüklüğü bakımından Kıbrıs devletleri içinde Salamis’ten sonra ikinci sırayı alıyordu.

Eski Baf, Kinuras hanedanının düşüşü, Kıbrıs’ın Romalılarca fethi (İÖ 58) ve Yeni Baf’ın kurulmasından sonra önemini yitirmeye başladı ve İS 4. yüzyılda bütünüyle yok oldu.

Etiketler:

0 Comments:

Yukarı Çık