At ile ilgili ayetler ve hadisler, kısaca içinde At geçen Kuran ayetleri ve sahih hadisler, At hakkındaki ayetlerin ve hadislerin mealleri T...

At İle İlgili Ayetler ve Sahih Hadisler Türkçe Anlamları

At ile ilgili ayetler ve hadisler, kısaca içinde At geçen Kuran ayetleri ve sahih hadisler, At hakkındaki ayetlerin ve hadislerin mealleri Türkçe anlamları, açıklamaları.

At İle İlgili Kuran Ayetleri

Konulara Göre Kuran Ayetleri

Al-i İmran Suresi, 14. ayet: Kadınlara, oğullara, kantar kantar yığılmış altın ve gümüşe, salma güzel atlara, hayvanlara ve ekinlere duyulan tutkulu şehvet insanlara 'süslü ve çekici' kılındı. Bunlar, dünya hayatının metaıdır. Asıl varılacak güzel yer Allah Katında olandır.

Enfal Suresi, 60. ayet: Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvet ve besili atlar hazırlayın. Bununla, Allah'ın düşmanı ve sizin düşmanınızı ve bunların dışında sizin bilmeyip Allah'ın bildiği diğer (düşmanları) korkutup-caydırasınız. Allah yolunda her ne infak ederseniz, size 'eksiksiz olarak ödenir' ve siz haksızlığa uğratılmazsınız.

Nahl Suresi, 8. ayet: Onlara binmeniz ve süs için atları, katırları ve merkebleri (yarattı). Ve daha sizlerin bilmediğiniz neleri yaratmaktadır?

Sad Suresi, 31. ayet: Hani ona akşama yakın, bir ayağını tırnağı üstüne diken, öbür üç ayağıyla toprağı kazıyan, yağız atlar sunulmuştu.

Sad Suresi, 33. ayet: "Onları bana geri getirin" (dedi). Sonra (onların) bacaklarını ve boyunlarını okşamaya başladı.

Haşr Suresi, 6. ayet: Onlardan Allah'ın elçisine verdiği "fey'e" gelince, ki siz buna karşı (bunu elde etmek için) ne at, ne deve sürdünüz. Ancak Allah, elçilerini dilediklerinin üstüne musallat kılar. Allah, herşeye güç yetirendir.


At Hakkında Sahih Hadisler (Kütübi Sitte)

Konulara Göre Sahih Hadisler

Fasil : MÜSABAKA VE ATICILIK BÖLÜMÜ
Konu : Müsabaka Ve Atıcılıkla İlgili Hükümler
Ravi : İbnu Ömer

Hadis : Resulullah (sav) atlar arasında yarışma yaptırdı. Hedefte, beş yaşına basanları tafdil etti.
HadisNo : 2211


Fasil : HACC VE UMRE BÖLÜMÜ
Konu : Vakfeler Ve Hükümleri
Ravi : Fatıma Bintu`l`Münzir

Hadis : Esma Bintu Ebi Bekr (ra) kendisi ve beraberindekilere Müzdelife`de sabah namazı kıldırıverecek olan kimseye, şafak söktüğü zaman kıldırmasını emredip, bineğine atlar ve Mina`ya hareket eder (yolda da) durmazdı."
HadisNo : 1436


Fasil : ŞİİR BÖLÜMÜ
Konu : Şiir Hakkında
Ravi : Aişe

Hadis : Resulullah (sav)`ın şöyle söylediğini işittim: "Hassan onları -yani müşrikleri- hicvetti, hem şifa verdi, hem de şifa bulduk. Hassan (ra) buyurdu ki: "Sen Muhammed`i hicvettin, ben de onun adına cevap veriyorum. Bu isimde Allah katında mükafaat vardır. Sen Muhammed`i nezih, müttaki, Resulullah vefakar, ahlaklı olduğu halde hicvettin. Sen O`na denk olmadığın halde O`nu hiciv mi ediyorsun? İkinizden hangisi kötü ise iyi olana feda olsun. Muhakkak ki, babam, babası ve ırzım, Muhammed`in ırzını sizden korumak için muhafızdır. Kızcağızımı kaybedeyim, şayet siz atlarımızı Keda`nın etrafını toz duman etmiş göremezsiniz. O atlar, üzerinize gemlerini çökerek gelirken, sırtlarında ince mızraklar vardır. atlarımız pek hızlı koşarlarken, kadınlar başörtüleriyle tozlarını alırlar. Şayet bizden yüz çevirirseniz umre yaparız, fetih geldi mi, perde kalkar. Aksi takdirde öyle bir günün kavgasını bekleyin ki, o günde Allah dilediğini aziz kılacaktır. Allah der ki: "Ben bir kul gönderdim, o hakkı söyler, kendisinde hiçbir gizlilik yoktur." Allah der ki: "Ben bir ordu hazırladım, bu ordum emeli cihad olan Ensardır." Biz (Ensariler)e her gün Kureyş`ten ya sövmek, ya kavga, ya da hiciv vardır, öyle ise, sizden kim Resulullah`ı hicveder, veya över veya yardım ederse bizce birdir. Allah`ın Resulü Cibril aramızdadır. Ruhu`l-Kudüs`ün bir dengi yoktur."
HadisNo : 2314

0 Comments:

Yukarı Çık