Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme gelen erken seçim konusundaki bir soruya, "Görüşümüz nettir. Milletv...

Bahçeli 2023 Tarihine Kadar Erken Seçim Yok Dedi

Cumhur İttifakının ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündeme gelen erken seçim konusundaki bir soruya, "Görüşümüz nettir. Milletvekili Genel Seçimleri zamanında, yani 2023 yılının Haziran ayında yapılmalıdır" şeklinde net bir cevap verdi.

Bahçeli'den Erken Seçim Açıklaması

Bahçeli 2023 Tarihine Kadar Erken Seçim Yok Dedi

Cumhur İttifakının ortağı Devlet Bahçeli gazetecilerin “seçim tartışmalarıyla birlikte Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan'ın gündeme getirdiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı'nın Görüştüğü Gizemli CHP'liyle ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi.

Ülke gündeminin maksatlı ve mahsurlu tartışmalarla meşgul edildiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, siyasi sürecin tehlikeli kaymalar yaşadığını, dikkatle analiz edilmesi gereken kutuplaşmalara çekildiğini vurguladı. Türkiye’nin 9 Temmuz 2018 itibarıyla yeni hükümet sistemine resmen geçtiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 24 Haziran 2018'de yapılmıştır. Yegâne öncelik 2023 hedeflerini yakalamak olmalıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte demokratikleşme, normalleşme ve istikrar ortamının sağlanması konusunda Cumhur İttifakı kararlıdır.

Kim ne yaparsa yapsın, ne söylerse söylesin, hangi ayak oyunlarına heves ederse etsin 2023'e kadar Türkiye'nin kararlı duruş ve tutumu zaafa uğramayacak, hedeflerden sapma gösterilmeyecektir. Bu konuda söz birliği, güç birliği, irade birliği çok açıktır, tartışmasızdır.

Etiketler: MHP Siyaset

0 Comments:

Yukarı Çık