Panik atak belirtileri nelerdir, panik atak hastalığına yakalanan kişilerde hangi belirtiler görülmektedir. Panik Atak Hastalığının Belirt...

Panik Atak Hastalığının Belirtileri Nelerdir

Panik atak belirtileri nelerdir, panik atak hastalığına yakalanan kişilerde hangi belirtiler görülmektedir.

Panik Atak Hastalığının Belirtileri Hakkında Genel Bilgiler

Panik Atak Hastalığının Belirtileri Nelerdir

Panik ataklar herkes için farklı hissedebilir ve büyük ölçüde kişisel deneyiminize bağlıdır.

Yaygın Belirtiler:

- nefes darlığı - yarış kalbi - kontrol veya güvenlik kaybı hissetmek - göğüs ağrısı - mide bulantısı - baş dönmesi

Pek çok farklı semptom vardır ve bazı semptomları hissetmek mümkündür, hepsini değil.

Benim için panik ataklar çoğu zaman sıcak ve kızarık su yüzüne, yoğun korku, artan kalp atış hızı ve önemli tetikleyiciler olmadan ağlamaya başlar.

Uzun zamandır panik atak geçirdiğim şeyi arayabilir miyim diye sorabilir miyim ve sadece dramatik olduğumu düşünerek umursama ve endişe etme hakkımı “talep etmek” için zorlandım.

Gerçekte, panik birçok farklı şeye benzeyebilir ve üzerine hangi etiketi koyduğunuzdan bağımsız olarak, destek almayı hak ediyorsunuz.

Panik Atak Hastalarının Verdiği Tepkiler Kasıtlı ve Abartılı mıdır?

Panik Atak Hastalığının Belirtileri Nelerdir

Hayır. Bilinenin aksine, panik atak insanların kontrol edebileceği bir şey değildir. Panik ataklara neyin neden olduğunu tam olarak bilmiyoruz, ancak bunların stresli olaylar, zihinsel hastalıklar veya belirtilmemiş uyaranlar veya çevredeki değişiklikler tarafından tetiklenebileceğini biliyoruz.

Panik ataklar rahatsız edici, istemsizdir ve sıklıkla uyarı vermeden gerçekleşir. Panik atak geçiren çoğu insan, dikkat aramak yerine içselleştirilmiş damgalanmaya ve utanç duyuyor ve halka açık alanlarda veya başka yerlerde panik atak geçirmekten nefret ediyor.

Geçmişte, panik atak yapmak için kendimi çok yakın hissettiğimde, halkı utandırmaktan kaçınmak için bir durumdan hemen ayrılır ya da en kısa sürede eve giderdim.

Genellikle insanlar bana “Üzülecek bir şey bile yok!” Veya “Sakinleşemez misin?” Gibi şeyler söylerlerdi. Bunlar genellikle beni daha fazla üzdü ve kendimi sakinleştirmeyi daha da zorlaştırdı.

Panik atak geçiren biri için yapabileceğiniz en iyi şey, doğrudan neye ihtiyaç duyduklarını ve onları en iyi nasıl destekleyebileceğinizi sormanızdır. Panik atak geçiren bir arkadaş ya da sevilen birini tanıyorsanız, sakin bir anda onlara sizden ya da etraflarındakilerden ne istediklerini sorun.

Çoğu zaman insanlar panik atak geçirir ya da kriz planları yaparlar, bu sakinleşmelerine ve temel çizgisine dönmelerine yardımcı olacak ana hatları paylaşırlar.

Sadece akıl hastalığı tanısı konan kişiler mi panik atak geçirir?

Hayır. erkes zihinsel bir hastalık tanısı olmasa bile panik atak geçirebilir.

Bununla birlikte, bazı insanlar aileleri arasında panik atak öyküsü veya çocuk istismarı veya travma öyküsü olan kişiler de dahil olmak üzere yaşamları boyunca birden fazla panik atak geçirme riski daha fazladır. Birisinin ayrıca teşhis konması durumunda daha yüksek bir riski vardır:

- panik atak
- yaygın anksiyete bozukluğu (GAD)
- travma sonrası stres bozukluğu (TSSB)

Bu kriterlere uymayan insanlar hala risk altında - özellikle de travmatik bir olay yaşıyorlarsa, stresli bir iş veya okul ortamındaysanız veya yeterince uyku, yemek veya su içmemişlerse.

Bu nedenle, panik ataklarının neye benzediği hakkında genel bir fikir edinmesi ve sakinleşmeye geri dönmek için yapabilecekleri en iyi şeyler hakkında herkes için iyi bir fikirdir.

Panik atakları anlamak ve kendinizi ve başkalarını en iyi şekilde nasıl destekleyeceğinizi öğrenmek, akıl hastalığını çevreleyen damgalanmayı azaltmada uzun bir yol kat ediyor. Panik atakların en zor kısımlarından birini azaltabilir - çevrenizdeki insanlara ne olduğunu veya neler olduğunu açıklamak.

Zihinsel hastalık damgası, birisinin zor zaman geçirdiği durumlarda başa çıkmanın en zor kısmıdır.

Bu nedenle, efsaneyi gerçeklikten ayırmayı öğrenmek, hem panik atak geçiren insanlara hem de sevdikleri insanlara nasıl destek vereceğini anlamak isteyenler için her şeyi değiştirebilir.

Endişeyi ve panik atakları öğrenen arkadaşlarımın zor zamanlarımda tepki vermelerinden sürekli etkilendim.

Aldığım destek inanılmazdı. Konuşmakta zorlandığımda ihtiyaçlarım için savunuculuğumda bana yardım etmekten rahatsızlık duyduğumda sessizce oturmaktan, akıl hastalığını yönlendirmeme yardım eden arkadaşlar ve müttefikler için müteşekkirim.

Etiketler: Panik Atak

0 Comments:

Yukarı Çık